KARMØY INNEBANDYKLUBB VIL STARTE OPP MED UNIFIED INNEBANDY 

Unified sports eller Unified idrett betyr i praksis at utøvere med og uten funksjonsnedsettelser deltar sammen i idrettsaktivitet. Målet er felles idrettsglede, utvikling, helse og vennskap.

Karmøy Innebandyklubb planlegger oppstart av Unified innebandy i løpet av sesongen 20/21. Vi ser for oss treninger som er styrt av trenere fra klubben, med utøvere med og uten funksjonsnedsettelser. Dette skal være et idrettstilbud som ikke krever noen form ferdigheter innen idrett eller innebandy. Vi ønsker ungdom/unge voksne som vil gjøre andre gode og som ser verdien av å inkludere alle i samfunnet og idretten:-) 

I USA er Unified sport utbredt, og mange steder har de lang erfaring med denne inkluderings metodikken. Det finnes mange filmer på Youtube om Unified sports, og denne filmen gir en grundig innføring:  

https://media.specialolympics.org/resources/sports-essentials/unified-sports/Unified-Sports-Models-HD-720p_normal.mp4?_ga=2.231363999.1619270273.1584971425-104180046.1541757596

KIBK planalegger en "light versjon" av det de gjør i USA, med treninger med oppvarming, enkle øvelser og spill. Dette kan alle mestre uansett om du driver idrett til vanlig eller ikke!

Vi har reservert tid i Storhall Karmøy på Vea på torsdagskveldene, og vi håper å komme igang på nyåret.

Høres dette spennende ut? Ta kontakt med Jan Olav på mob 913 43 244 (etter kl.15)                                  eller e-post: jos@solstein.no

Karmøy IBK er så heldige å få være med i et prosjekt som har som mål å utvikle Unified sports i Europa. Gjennom Norges Innebandy forbund og Norges idrettsforbund har klubben mottatt støtte og materiell fra Toyota og Special Olympics organisasjonen. 

Nedenfor kan du se søknad og tildelingsbrev:

Søknad Unified Sports.pdf

Tildelingsbrev Bandyforbundet Special Olympics.pdf